به گزارش مشرق، آیین رونمایی و معرفی کتاب «ناگفتههای جنگ ۳۳ روزه» با حضور دکتر محمدمهدی اسماعیلی، معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، دکتر صفاءالدین تبرائیان، مترجم کتاب و ارتباط تصویری با استاد غالب ابوزینب، عضو دفتر سیاسی حزبالله لبنان و مهندس سیدصلاح فحص، نماینده جنبش امل در تهران در مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر محمدمهدی اسماعیلی گفت: مسأله مقاومت با اتفاقاتی که در این 2 دهه رخ داده بویژه با خروج خفتبار اسرائیل از لبنان و حماسه جوانان حزبالله در جنگ ۳۳ روزه باب تازهای در تعاملات منطقه باز کرده است. وی جریان مقاومت را جریانی قوی و تأثیرگذار در منطقه دانست و افزود: مقاومت با روحیه جهادی توانست رژیم صهیونیستی و آمریکا را در منطقه به انزوا برساند.
معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به ارتباط جریان مقاومت و انقلاب اسلامی اضافه کرد: جریان مقاومت که با الهام از اندیشه و عمل امام خمینی(ره) آغاز شد و با مدیریت حکیمانه رهبر معظم انقلاب تداوم پیدا کرد، امروز با افتخار در رأس رخدادهای منطقه قرار گرفته است.
اسماعیلی در ادامه با اشاره به ویژگیهای کتاب «ناگفتههای جنگ ۳۳ روزه» گفت: امتیاز مهم این کتاب در همراهی 2 رهبر اصلی جریان مقاومت است که در 2 حوزه مختلف فعالیت چشمگیر داشتند؛ در حوزه دیپلماسی و سیاسی به رهبری نبیه بری و زعامت سیدحسن نصرالله که به عنوان نماد جهاد علیه صهیونیستها شناخته میشود. وی اضافه کرد: در این کتاب برای نخستینبار ایرانیان ارتباط و اتحاد جنبش امل و حزبالله لبنان را لمس میکنند.
* بدون حمایت ایران پیروزی ممکن نبود
سپس غالب ابوزینب به نمایندگی از حزبالله لبنان از طریق ارتباط تصویری در جلسه حاضر شد.
وی ابتدا با اشاره به جنگ 33 روزه گفت: ما در سالگرد این پیروزی بزرگ هستیم؛ در جنگی که توانستیم پوزه دشمن اسرائیلی را به خاک بمالیم. عضو دفتر سیاسی حزبالله لبنان درباره اثرات این جنگ یادآور شد: توطئهها و دسیسههای دشمنان باعث شد ما وارد این جنگ شویم اما پس از جنگ ارمغان خوبی برای حزبالله و جریان مقاومت به دست آمد و معادلات تازهای در منطقه به دست ما رقم خورد؛ این جنگ قدمهای مهمی برای آزادسازی فلسطین بود.
وی افزود: در ایام جنگ نامه آیتالله خامنهای بین جوانان مقاومت پخش شد و سیدحسن نصرالله به عنوان فرمانده، پیامهای اطمینانبخش میداد و به همین دلیل، یقین پیروزی حاصل شد. صهیونیستها متوجه قدرت مقاومت شدند و اسرائیل فهمید در منطقه حرفی برای گفتن ندارد؛ این در صورتی بود که آنها پیشرفتهترین ارتش منطقه را داشتند و از حمایت غربیها هم برخوردار بودند.
ابوزینب با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه افزود: یکی از عوامل این پیروزی، جمهوری اسلامی ایران بود و بدون حمایت مردم ایران و حضرت آیتالله خامنهای این پیروزی به دست نمیآمد.
* اسناد مقاومت باید ثبت شود
سخنران بعدی این مراسم سیدصلاح فحص، نماینده جنبش امل لبنان در ایران بود که به صورت ارتباط تصویری سخنرانی کرد. او که این روزها در بیروت حضور دارد، در ابتدای صحبتهایش گفت: من از مرکز اسناد انقلاب اسلامی تشکر میکنم که با این کتاب ادبیات مقاومت در جنوب لبنان را برای مردم جمهوری اسلامی ایران شرح داد. با انتشار این کتاب ناگفتههای جنگ ۳۳ روزه واضح شد.
وی با اشاره به پیشینه مقاومت در لبنان، از سیدعبدالله شرفالدین و امام موسیصدر یاد کرد و گفت: امام موسی صدر وقتی به لبنان آمد، اسرائیل مدام به جنوب لبنان حملهور میشد و کشتار عمومی میکرد. امام صدر وقتی این روند را دید با کمکهای شهید والامقام مصطفی چمران جنبش امل را تأسیس کرد و این روند ادامه داشت تا جریان مقاومت به قدرت سیاسی و نظامی امروز رسید.
فحص درباره جدیدترین اثر موسسه فرهنگی- هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز گفت: کتاب «ناگفتههای جنگ ۳۳ روزه» نخستین مستندنگاری در تاریخ مقاومت است که برای آشنایی ایرانیان با ادبیات مقاومت ترجمه و انتشار آن ضرورت داشت. واجب است با تولید دیگر منابع مستند درباره جریان مقاومت تاریخ درخشان آن برای آیندگان ثبت شود.
مقاومت مراحل زیادی داشته که باید سندهایش منتشر شود. نماینده جنبش امل لبنان در ایران تاکید کرد: باید همواره وجود نحس رژیم صهیونیستی را به فرزندانمان هشدار بدهیم.
با انتشار این قبیل کتابها میتوانیم دشمنی رژیم صهیونیستی را معرفی کنیم. ما نباید از مقاومت بگذریم و این مفهوم باید همیشه در ذهن فرزندان ما باشد.
* امامموسیصدر بنیانگذار مقاومت در لبنان است
سخنران بعد، صفاءالدین تبرائیان مترجم کتاب بود. وی گفت: از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۷۳ اسرائیل حدود ۳ هزار تجاوز رسمی به کشور لبنان از زمین و دریا انجام داد.
این ماهیت تجاوزکارانه این رژیم نامشروع را آشکار میکند. در عملیات ۱۹۸۲ حدود ۱۵ هزار لبنانی به شهادت رسیدند و ۳۲ هزار نفر زخمی شدند. این عملیات صهیونیستها منجر به آوارگی نیممیلیون لبنانی شد.
سال ۱۹۸۳ یک اتفاق مهم رخ داد و آن اینکه مقر تفنگداران آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بیروت با ۲۴۱ نفر تلفات منهدم شد. پس از آن عملیات مهمی علیه مقر سربازان فرانسوی صورت گرفت و اینها باعث شد رژیم صهیونیستی نیروهایش را از لبنان خارج کند.
پژوهشگر حوزه مقاومت در ادامه با اشاره به اینکه استراتژی آمریکا در منطقه حفظ امنیت اسرائیل است، گفت: سال ۲۰۰۶ امنیت این رژیم مورد مخاطره قرار گرفت و رژیمی که مدام خود را فاتح میدانست و ادعا میکرد به آسانی میتواند لبنان را تسخیر کند در موضع ضعف قرار گرفت. این در صورتی است که رژیم صهیونیستی از سالها پیش ششمین قدرت هستهای جهان هم بود.
مترجم کتاب «ناگفتههای جنگ ۳۳ روزه» اضافه کرد: امام موسی صدر بنیانگذار مقاومت در لبنان است؛ ایشان اگر امروز در منطقه غرب آسیا حضور داشت به نظرم همان کاری را میکرد که سیدحسن نصرالله انجام میدهد و شهید چمران نیز اگر در قید حیات بود تردیدی ندارم همان فعالیتهای شهید قاسم سلیمانی را انجام میداد.
تبرائیان در ادامه با اشاره به اینکه اسرائیل سال ۲۰۰۶ از ۹۰ درصد ذخایر مهمات خود استفاده کرد، گفت: تعداد کل نیروهای حزبالله در سال ۲۰۰۶ سه هزار نفر بود مقابل ۳۰ هزار نیروی اسرائیلی.
در این جنگ روزی ۱۶۰ موشک به اسرائیل شلیک شد و برای نخستین بار در تاریخ یک میلیون صهیونیست آواره شدند، این در صورتی است که هدف این جنگ نابودی شیعیان بود. برخی نیروهای حزبالله فقط با یک کلاشنیکف میجنگیدند. کرامات زیادی در آنجا اتفاق افتاد و سال ۲۰۰۶ برای نخستینبار اسرائیل در جنگی خود درخواست آتش بس داد.
در پایان این مراسم، مهدی فرخیان، مشاور ارشد آقای فحص لوح تقدیری با امضای نبیه بری به رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و نیز مترجم کتاب اهدا کرد.
گفتنی است کتاب «ناگفتههای جنگ 33 روزه» که برگردان روایت علیحسن خلیل، وزیر اسبق دارایی لبنان و عضو هیأترئیسه جنبش امل درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 است، توسط صفاءالدین تبرائیان به فارسی ترجمه شده و یکی از نکات برجسته آن، گفتار اختصاصی نبیه بری، رئیس مجلس لبنان در مقدمه ترجمه فارسی این کتاب است.
*وطن امروز